ERVARING STAGIAIRES

MARTIJN EN MARCIANO

Martijn en Marciano hebben in de periode februari t/m juni 2018 een afstudeerstage gedaan bij Orange Motors Rotterdam. Beiden zijn ze werkzaam geweest op de afdeling marketing, sales en aftersales en hebben daar ook het afstudeeronderzoek binnen Orange Motors gedaan. De focus van de afstudeeropdracht van Martijn was een naamsbekendheidsonderzoek en Marciano een onderzoek naar het verhogen van klantretentie.

Zou je anderen aanbevelen om bij Orange Motors stage te lopen of afstuderen?

Martijn: “Het grootste gedeelte van een dag besteed ik mijn tijd aan het uitwerken en uitvoeren van mijn afstudeeropdracht, hierbij krijg ik erg veel vrijheid van mijn stagebegeleiders. De ondersteuning die ik hierbij krijg ervaar ik als erg prettig en leerzaam. Daarnaast komt het geregeld voor dat ik ondersteuning bied aan verschillende marketing en sales activiteiten. Denk hierbij aan verkoopprijsvergelijkingen, website monitoren en het aantal verkochte auto’s inzichtelijk maken voor de verkopers binnen Orange Motors. De afwisseling tussen het verrichten van onderzoek en overige werkzaamheden zijn goed te combineren”.

Marciano: “Evenals Martijn krijg ik erg veel tijd en ruimte voor het verrichten van mijn afstudeeronderzoek. De toegang tot databases en de vrijheid die ik krijg om bijvoorbeeld interviews af te nemen werkt voor mij kwaliteit verhogend. Naast de activiteiten die ik doe om mijn afstudeeronderzoek te kunnen afronden, ben ik ondersteunend op het gebied van marketing en aftersales. Het uitvoeren van een benchmark onderzoek naar aftersales prijzen en uurtarieven van concurrenten, het berekenen van productiviteit- en effectiviteitspercentages en het bijwerken van pagina’s op de website zijn voorbeelden van werkzaamheden waar ik mij dagelijks mee bezig houd. Deze werkzaamheden, los van mijn scriptie, zijn voor mij een toegevoegde waarde van deze stage.

Zou je anderen aanbevelen om bij Orange Motors stage te lopen of afstuderen?

Beiden: “Zeker weten! Allereerst vinden wij de sfeer op de werkvloer erg prettig, collega’s zijn erg meedenkend en staan altijd voor ons open om vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn de vrijdagmiddagborrels erg gezellig en je voelt je hierdoor meteen thuis binnen de organisatie. Leuke bijkomstigheden zijn bijvoorbeeld de samenwerking van Orange Motors met Feyenoord, af en toe bijspringen bij andere afdelingen als er hulp nodig is en het TV-debuut van Martijn op EditieNL voor een reportage (Martijn werd gevraagd voor een kort interview dat in onze showroom werd opgenomen)”.